And here it is another recipe that was silently laying on my desk (and the pictures in my hard drive!!!!). I made this fatty brownies for a field trip I had with my lab people in July: by the first night, I think they were almost all gone!!!
Moreover, the day I was baking them I was supposed to go and see a room to move to.
I had to call to say I was running late because I had brownies baking in the oven...
Fortunately they didn't mind and the room turned out to be the one I moved to (before moving again a month ago, but the people are still the same!!!!).
The recipe I used is a mix of a few different recipes I found browsing books and websites.
It worked out pretty good...and I really enjoy eating them straight from the fridge
(before they literally start to melt and grease your hands!!!)
CHEESCAKE BROWNIES
300 g dark chocolate, chopped
200g unsalted butter, softened
1 cups brown sugar
3 eggs
1/2 cup plain flour
1/4 cup cocoa powder
1/2 teaspoon baking powder
250g cream cheese, softened
1/4 cup caster sugar
1 teaspoon vanilla essence
Grease and line with overhanging baking paper a 4cm deep, 16cm x 26cm (base) pan. Place chocolate in a heatproof bowl over a pan with boiling water. Let melt, stirring with a metal spoon till smooth. Using electric beaters, cream butter and brown sugar until pale. Add 2 eggs, 1 at a time, mixing until well combined. Sift in flour, cocoa and baking powder. Add melted chocolate and mix well. Beat then cream cheese, caster sugar and vanilla until soft and creamy. Add remaining egg and beat for a further 2 minutes. Spread half the chocolate mixture over base of prepared pan. Using half the cheese mixture, drop heaped teaspoons over the top. Cover with remaining chocolate mixture. Dollop over remaining cheese mixture. Using a flat-bladed knife, swirl mixture to create a rippled effect. Bake at 180˚C for 40 minutes or until a skewer inserted into the centre has moist crumbs clinging. Allow to cool in pan. Cut into pieces and serve.
CHEESECAKE BROWNIES
300 g cioccolata fondente, a pezzi
200g burro ammorbidito
1 tazza di zuccheo di canna
3 uova
1/2 tazza di farina
1/4 tazza di cacao
1/2 cucchiaino di lievito
250g formaggio tipo philadelphia
1/4 tazza di zucchero
1 cucchaino di essenza di vaniglia
Imburarre e rivestire di carta forno (in modo che sbordi) una teglia 16cm x 26cm e profonda 4cm. Sciogliere la cioccolata a bagnomaria, mescolando finche` non e` liscia. Con uno sbattitore elettrico lavorare a crema il burro e lo zucchero di canna. Aggiungere le 2 uova,una alla volta e mescolare bene. Aggiungere poi la farina setacciata, il cacao e il lievito. Aggiungere infine il cioccolato fuso e mescolare bene. In un altra ciotola sbattere il formaggio, con lo zucchero e l'essenza di vaniglia finche` il composto risulta morbido e cremoso. Aggiungere l'uovo e mescolare per altri 2 minuti. Versare meta` del composto alla cioccolata nella teglia e livellare. Usandone meta,lasciar cadere cucchiate del composto al formaggio sopra il primo strato. Coprire col rimanente impasto al cioccolato e di nuovo le cucchiate di quello al formaggio.Con un coltello non appuntito formare delle spirali nel composto. Infornare a 180˚C per 40 minutes (uno stuzzicadente inserito nel centro non deve uscire troppo asciutto, ma ancora un po' umido).Lascia raffreddare nella teglia e poi tagliare a pezzi delle dimensioni preferite!
3 commenti:
buonooooooooooooooooooooooo!!!lo devo provare subito!!baci imma
emamma mia...a dispetto di quello che ho sempre detto "preferisco il salato al dolce"...ultimamente non faccio che ricadere sul dolce -_-
Questi brownies sono golosissimi, io poi non li ho mai provati, dovrò rimediare ^_^
Questa ricettina mi tenta, mi tenta molto .... non ho dolcetti pronti a casa in questo momento, potrei lasciarmi tentare davvero! Grazie - Maura
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